Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 18:36 - Русия вече са взели парите от Запада, без фанфари Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Русия вече са взели парите от Запада, без фанфари  
Русия вече са взели парите от Запада, без фанфари

Според седмичния доклад на Фед, рекордно количество държавни облигации на САЩ (на стойност около $ 105000000000) беше оттеглено от сметките на Фед - продадени или просто се премества в друга банка (че по политически причини същото). Общ брой на лицата на баланса на американски ценни книжа, притежавани от чуждестранни лица на Фед, е паднал до нивото на месец декември 2012 година.

image
       
Един от заподозрените е Китай. Въпреки това, много по- вероятен кандидат е Русия, която , както знаем , отне известно кавга със Запада като цяло и с нейната финансова система в частност. И какво може да са направили руските държавни структури с държавни облигации на САЩ ( вероятно това ще бъдат известни през юни ) - е само върхът на айсберга . Според публикация « Файненшъл Таймс » на , докато там не беше особено скрита подготовка санкции (очаква замразяване на сметки и конфискация на активи, след Кримската референдума ) , руската компания тихо оттегли милиарди долари от западни банки . Перспективи за голяма западна Gambit са под въпрос.
Сред тези, които изтеглят своите средства към Русия от западните финансови институции , осъществяващи дейност в САЩ, по-нататък най-големите банки " Сбербанк " и VTB , както и индустриални компании , например , група на " Лукойл " . В допълнение , VTB отменена срещата на върха на американските инвеститори , насрочено за следващия месец . Отлив започна след като се дипломира от нищо отчаян опит за решаване на украинската криза чрез дипломатически преговори между руския външен министър и държавният секретар на САЩ.

Освен това, очакваните санкции засилят двустранната търговия между Русия и Китай с рублата или юана , заобикаляйки долара. И може би дори злато. Тези предположения са отразени в цената на жълтия метал , който миналата седмица достигна шест - месечен връх . Твърдо установени финансови връзки между двете страни, богати на природни ресурси , което допълнително ги отчуждят от " Дяволът на американския империализъм . "
West в характерния си начин смята, че няма нищо толкова вълнува Русия , като котировките на MICEX и значителен спад в руски акции е достатъчно, за да сплаши Путин. Тук, в Америка, най-важното за всеки един въпрос, е дали и взе S & P 500 следваща височина , нали?

West не осъзнава, че Путин е много по- важно да има високи цени на суровини, особено на нефт и газ , а не призрачни показателите за хуманно отношение , като рекордно високи борсови котировки . Повечето от руснаците не им пука за дневните колебания в пазарите на акции . Що се отнася до олигарси , че ако някой ще се радваме до временно намаляване на размера на тяхното богатство и влияние , така че самият Владимир Владимирович , когото Западът отново значително подценява. Да не говорим за факта, че обикновените хора също не се разстрои и не се прилага към Путин по-лошо , ако Западът е малко Пат местни милиардери.

Да, и в действителност не всички руски големи бизнесмени се страхуват от това, което се случва. Така, според « Bloomberg » , най-богатият човек в Русия 60 -годишният Алишер Усманов управлява своя най-ценен актив , най-големият производител на желязна руда в Русия холдинг " Metalloinvest " чрез трите дъщерни дружества, едно от които се намират в Кипър , част от Европейския съюз. В допълнение, той е собственик на London викториански имение , което той купи през 2008 г. за $ 70,0 милиона . От началото на кризата , той загуби половин милиард долара.

" Възможните санкции срещу Русия ни притеснява , но не се очакват никакви катастрофални последици за нашия бизнес " , - смята Иван Streshinskiy , който оглавява компанията « USM Advisors ", която управлява активи на Усманов , включително дял в ОАО " MegaFon " и група « Mail.Ru » . - " Приходи от « Mail.Ru » и" Мегафон " идва от Русия . Хората не спират да правят и използват интернет . " Metalloinvest " ще се изправи пред закриването на американските и европейските пазари , но е възможно да се премине към Китай и други пазари. "
Добра работа, Обама успя да дръпнете заедно, дори по-силен Китай и Русия! Нещо повече , това не е изненадващо , че докато руската компания да теглят пари от Запада , западните фирми също излязоха на Русия.

Според главен банкер в Москва , 90 процента от инвеститорите са действали така, сякаш са били прилагани санкции , и това е разумен подход към управлението на потенциални рискове.

В последните две седмици, американските банки са активно разпродават руските облигации. Според Банката за международни разплащания , които възнамеряват да доведе до 75000,000 милиона щатски долара . Ръководител на Global Markets Company « BCS » ( една от най-големите руски брокери ) Joseph Даян каза, че в рамките на няколко дни на пазара на руски облигации , а по-скоро мрачна картина , и това отчасти се дължи на намалението на инвестициите на международните банки. Повечето чуждестранни банки не са спрели кредитирането на руски компании . Но половин дузина сделки текущо финансиране най-големите компании вече заби в състояние на неопределеност , защото желанието на кредиторите да се оцени колко трудно ще бъде санкции.

Обобщавайки , можем да заключим, че Русия, оценката на няколко крачки напред , вече е отнето лъвския дял от активите си в Запада. Не забравяйте, че преди една година стана известно, че същите руснаци , които трябваше да страда от ситуацията в Кипър , успели да преминете към оттегли голямата част от парите . Като правило , те знаят ситуацията. По-силна от всички удари невинни граждани на Кипър .

Тъй като реакцията на Русия ние знаем сега се чудят как е вярно обратното : на Запад , особено в Европа , готови за ситуация, в която доставката на газ за Германия неочаквано намалява с една трета ?




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19700397
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031